به همت تهران ديتا، سومین پیشرویداد بیستمین کنفرانس بینالمللی مهندسی صنایع و اولین پیش رویداد نهمین کنفرانس بین المللی لجستیک و مدیریت زنجیره تامین برگزار شد.
سومین پیشرویداد بیستمین کنفرانس بینالمللی مهندسی صنایع و اولین پیش رویداد نهمین کنفرانس بینالمللی لجستیک و مدیریت زنجیره تامین با عنوان “تحول دیجیتال در برنامه ریزی تولید و تامین مواد” روز یکشنبه 23 دی ماه ۱۴۰۳ در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران توسط مجموعه تهران دیتا برگزار شد. در این پیشرویداد، اساتید دانشگاه تهران و خبرگان و کارشناسان بخشهای صنعتی و شرکتهای ارائهدهنده راهحل نرم افزاری از داخل و خارج کشور و همچنین دانشجویان علاقهمند به حوزه حضور داشتند. استفاده از رویکردهای تحولی برای حوزه تخصصی در جامعه 4.0 و پیادهسازی آن در صنعت از محورهای اصلی این پیش رویداد بود.
این رویداد با سخنرانی دکتر علی بزرگی امیری، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه تهران و دبیر نشست، آغاز شد. به گفته دکتر امیری در دنیای امروز، فناوریهای دیجیتال به سرعت در حال تغییر نحوه مدیریت زنجیره تأمین و برنامهریزی تولید هستند. ابزارهایی مانند سیستمهای ERP، تحلیل دادههای بزرگ و هوش مصنوعی به ما این امکان را میدهند که فرآیندها را بهینهسازی کنیم، پیشبینیهای دقیقتری داشته باشیم و به نیازهای مشتریان پاسخهای سریعتری ارائه دهیم. وی ادامه داد: «تحول دیجیتال در این حوزه به ما کمک میکند تا با استفاده از دادههای واقعی و تحلیلهای پیشرفته، تصمیمات بهتری بگیریم و از منابع خود بهینهتر استفاده کنیم. این تغییرات به ویژه در شرایط ناپایدار اقتصادی و تغییرات سریع بازار، اهمیت بیشتری پیدا میکنند.»
سپس، دکتر محسن لشگری، معاون برنامهريزي و زنجيره تامين هلدينگ تحفه، به معرفی پنج سطح برنامهریزی و برخی از مفاهیم مهم مربوط به آن از جمله MPS ، RCCP, MRP پرداخت. او ضمن معرفی کلی شرکت تحفه و ساختار زنجیره تامین شرکت، مدل توسعه داده شده برای مسیربندی و توزیع کالاهای آن را تشریح کرد. دکتر لشگری در ادامه، درباره نحوه برنامهریزی انجام شده این ایستگاه ها و شاخص های اصلی آنها صحبت کرد. وی در پایان، اطلاعات و اقداماتی که در ماژول تولید شرکت انجام شده را شرح دادند و برخی از اقداماتی که در اکسل ابتکاری برای برنامه ریزی شرکت توسعه داده شده بود را نیز بیان و تاکید کردند که این اقدامات چطور باعث افزایش بهره وری و کاهش بهای تمام شده کالاهای تولیدی شرکت شده است.
دکتر عباس احمدی، مدیر برنامهریزی تولید و تدارکات شرکت اکت، به مطالعه موردی شرکت آریان کیمیا تک (یکی از شرکتهای گروه صنعتی گلرنگ) پرداخت. در این مطالعه موردی، ابتدا زمینه فعالیت شرکت و برخی آمار و ارقام نظیر تعداد محصولات، تعداد مواد اولیه، حجم تولید سالانه و تعداد پرسنل ارائه شد. در ادامه، چهار فرایند اصلی شرکت (شامل پیشبینی فروش، MRP، برنامهریزی تولید و سیستم توزیع) معرفی و جزئیات هر کدام از این فرایندها و روشهای عملیاتی مورد استفاده از در آنها تشریح شد. از جمله این موارد میتوان به سیستم Cross-docking شرکت در فرایند توزیع محصولات اشاره کرد. دکتر احمدی در پایان سخنرانی خود به بیان چالشهای استقرار سیستمهای ERP در سازمانها و علل گرایش شاغلین صنعت به سیستمهایی خارج از ERP (نظیر نرمافزار اکسل) پرداخت و توصیههایی برای رفع این شکافها ارائه نمود.
در ادامه رویداد، مهندس سهراب صادقی زاده، مدیر گروه محصولات شرکت همکاران سیستم، به بیان ویژگیهای محصول برنامهریزی تامین و تولیدMPS-MRP)) همکاران سیستم پرداخت. او با تشریح مفاهیم MPS ، RCCPو MRP بیان کرد که این محصول، یک راهکار برنامهریزی در سطوح میانی است و با با ERP راهکاران یکپارچه است. صادقیزاده همچنین ارزش افزوده های آن برای مشتریان مانند افزایش بهره وری، کاهش موجودیهای راکد و ضایعات را برشمارد. این محصول در صنایع داروسازی، قطعهسازی، بهداشتی، غذایی و آشامیدنی کاربرد فراوانی دارد.
دکتر شایان توکلی، عضو انجمن CIRRELT و مشاور بینالملل پیادهسازی سیستمهای برنامهریزی تولید از دیگر سخنرانان رویداد بود که به بررسی تحول دیجیتال و ورود سیستمهای پیشرفته برنامهریزی تولید پرداخت. او با اشاره به پیچیدگیهای فزاینده در زنجیره تأمین و ضرورت استفاده بهینه از منابع، بر اهمیت این موضوع تأکید کرد. دکتر توکلی سیستمهای برنامهریزی و زمانبندی پیشرفته (APS) را معرفی کرد و توضیح داد که این سیستمها چگونه میتوانند در مقایسه با سیستمهای سنتی مزایای قابل توجهی ارائه دهند. به گفته دکتر توکلی در ایران، این سیستمها هنوز به صورت گسترده پیادهسازی نشده و صنایع کشور غالباً از ابزارهای سنتی و دستی نظیر اکسل بهره میبرند که منجر به هدررفت منابع و کاهش بهرهوری میشود. با اشاره به ویژگیهای خاص این سیستمها برای محیطهای تولید با نیازهای پیچیده، گفت: «نرمافزارهای APS منجر به سریعتر و چابکتر شدن برنامهریزی ظرفیت منابع، زمانبندی تولید و برنامهریزی نیازمندیهای مواد میشوند. این سیستمها با یکپارچه شدن با سیستمهای ERP و بهرهگیری از اتوماسیون، الگوریتمهای پیچیده و تکنیکهای بهینهسازی، باعث افزایش چابکی سیستم و تصمیمگیری بهینه میشوند.»
در پایان، دکتر علی بزرگی امیری اظهار داشت: «دانشگاه تهران به عنوان یک نهاد علمی معتبر، ظرفیتها و قابلیتهای فراوانی دارد که میتواند به عنوان یک هاب بین شرکتهای کارفرمایی و شرکتهای ارائهدهنده راهحلهای نرمافزاری نقش بسزایی ایفا کند. برگزاری نشستها و کنفرانسهاي معتبر شامل بیستمین کنفرانس بینالمللی مهندسی صنایع و نهمین کنفرانس بین المللی لجستیک و مدیریت زنجیره تامین، فرصتی مناسب برای تبادل نظر و همکاری میان دانشگاه، صنعت و جامعه فراهم میآورد. این تعامل میتواند به شناسایی چالشها و نیازهای واقعی صنعت و جامعه کمک کند و در عین حال، پژوهشگران، كارشناسان و دانشجویان را با آخرین دستاوردهای فناوری و نوآوری آشنا کند.»
امیدواریم این نشستها به بخشهای صنعتی و دانشگاهی کشور کمک کند تا دیدگاههای جدیدی را در زمینه تحول دیجیتال در برنامهریزی تولید و تأمین مواد کسب کنند و به بهبود فرآیندهای خود در صنعت بپردازند.














هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.